| 21 | ||
log | =log21−log100=..... | |
| 100 |
| 1 | 1 | |||
b) log 3√ 0,63 = log 0,6313 = | *log 0,63 = | log (0,3*0,7) = | ||
| 3 | 3 |
| 1 | 1 | |||
= | *[ log 0,3 + log 0,7 ] = | *[ log 310 + log 710] = | ||
| 3 | 3 |
| 1 | 1 | |||
= | *[ log 3 − log 10 + log 7 − log 10 ] ≈ | *[ 0,5 − 1 + 0,8 − 1 ] ≈ | ||
| 3 | 3 |
| 1 | 7 | |||
≈ | *( − 0,7) = − | |||
| 3 | 30 |
| 1 | 1 | |||
log 3√0,63 = log 0,631/3 = | *log 0,63 = | *log (3*0,3*0,7) = ..... | ||
| 3 | 3 |
| 1 | 2 | 1 | ||||
...... = | *(0,5+0,5−1+0,8−1) = − | = − | ||||
| 3 | 30 | 15 |