matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wielomiany
pomocy:
Ille rozwiązań rzeczywistych ma równanie 19−5x
4
=0?
16 maj 17:19
razor:
2
16 maj 17:22
pomocy:
ale czemu?
16 maj 17:23
razor:
5x
4
= 19
19
x
4
=
5
19
19
x =
4
√
lub x = −
4
√
5
5
16 maj 17:24
pomocy:
dziękuję bardzo
16 maj 17:24