logarytmy
Kacper: Kurcze mam problem :<
Oblicz : log(√2−1)(√2+1)
16 maj 00:13
PW: To jest taka liczba x, że
(√2−1)x = √2+1
16 maj 00:15
16 maj 00:16
PW: No i rozwiązane.
16 maj 00:17
Piotr:
przepraszam, nie bylo jeszcze Twojego postu PW jak pisalem.
16 maj 00:17
Mila:
(
√2−1)
x=
√2+1
| | 1 | |
√2−1= |
| sprawdź, usuwając niewymierność z mianownika |
| | √2+1 | |
x=−1
log
(√2−1)(
√2+1)=−1
16 maj 00:21
Mila:
Też Was nie widziałam.
POzdrowienia
16 maj 00:22
PW: Bardzo dobrze, że dodałeś to co najważniejsze w tym zadaniu, ja się trochę drażniłem z Kacprem

, a to już nie pora.
16 maj 00:22
Piotr:
Pozdrawiam rowniez

a Kacper wrzucil zadanie i przepisze rano i tak to wyglada nauka
16 maj 00:26
Kacper: Dzięki dzięki

Ja to robię dla przyjemności, już po maturce
16 maj 00:30
Piotr:
doszkalasz sie
16 maj 00:32
Kacper: Tak przez ostatni miesiąc robiłem zestawy, więc jak teraz jest po wszystkim to trochę mi się
nudzi

Aczkolwiek matura i tak kiepsko poszła.... :<
16 maj 00:35