wielomiany kolejnosc
dagaaa: Uporzadkuj rosnaco wielomiany
W(x) = 2−4x
2 +8x
4 +3x
2 +x−8 +x
3
Ja zrobilam tak :
W(x) = −6 −x
2 +x +x
3 +8x
4
Dobrze

Jak potraficie to wytlumaczcie mi jak sie uporzadkowywuje wielomianyy rosnaco i malejaco
15 maj 23:03
Mila:
Uporządkowałaś wg potęgi zmiennej x od najniższej do najwyższej − rosnąco
W(x)=8x4+x3−x2+x−6 wg potęgi zmiennej x, od najwyższej do najniższej.
15 maj 23:25
J: Uporządkowałaś jednomiany , od najniższej do najwyższej potęgi zmiennej x
16 maj 08:58