wyznacz
hania: Dany jest układ równań liniowych mx−2my=5−m
mx+my=2m−1
, gdzie m jest parametrem. Wyznacz rozwiązanie (x,y) tego układu.
15 maj 22:57
5-latek: To to zaczynaj
ja bym to robil metoda wyznacznikowa
15 maj 23:00
hania: no a potem co dalej....
15 maj 23:06
ICSP: a nie lepiej odjąć od drugiego równania pierwsze ?
15 maj 23:10
hania: raczej metodą wyznaczników to powinno jednak być
15 maj 23:13
ICSP: Każda metoda jest dobra
15 maj 23:14
ICSP: ale niech będzie

W = ?
W
x = ?
W
y = ?
15 maj 23:15