PROSZĘ O POMOC
zosia:
| | 517−516 | | 9 | |
259= |
| → tu w mianowniku jest :25 do potęgi− |
| |
| | 1252*25−92 | | 2 | |
4 lis 19:53
zosia: oj zapomniałam : w drugim przykładzie jest 259x=...
4 lis 19:54
Ergo: | 516+514 | | 512*(54+52) | | 54+52 | |
| = |
| = |
| |
| 26*512 | | 26*512 | | 26 | |
4 lis 20:00
zosia: dzięki

,a drugi przykład?
4 lis 20:47
Nikka: Ergo to jeszcze nie koniec rozwiązania pierwszego przykładu
4 lis 21:11
Zbronek: =25
4 lis 21:17
Ergo: Nikka ja Cie prosze.. az tak na tacy chyba nie musi byc podane
4 lis 21:22
Nikka: zastanawiam się czasem bo wiesz i tak się z reguły kończy pytaniem co dalej
4 lis 21:28
Ergo: 25
9=5
19*(5−1)
25
9x=5
20−5
19
5
18x=5
20−5
19
5
18x=5
18*(5
2−5)
x=20

jesli sie nie pomylilem
4 lis 21:33
zosia: dzięki serdeczne
6 lis 14:48