pomoze ktos
ja1: −x2+5=0
15 maj 21:54
Hajtowy:
Tak

x
2=5
A teraz
√ z tego wyciągnij
15 maj 21:56
kyrtap: −(x
2 − 5) = 0 /

−1)
x
2 − 5 = 0
(x−
√5)(x+
√5)=0
x =
√5 ⋁ x = −
√5
15 maj 21:56
jakubs: Przenosimy na drugą stronę:
5=x2
x=√5 ⋁x=−√5
15 maj 21:56
krystek: W czym? x2=5 to x1=.. x2=..
lub x2−5=0 ⇒(x+√5)(x−√5)=0 ⇒
15 maj 21:56
kyrtap: tam dzielę przez (−1) nie wiem czemu tam minka się pojawiła
15 maj 21:57
Hajtowy: Hahahhahaha więcej Was mama nie miała?
15 maj 21:57
kyrtap: chyba nie
15 maj 21:58
Marcin: Łatwe zadanka to każdy chce rozwiązywać, takie mamy czasy
15 maj 21:59
kyrtap: Po ustnym biorę się już za trudniejsze
15 maj 22:00
ja1: dzieki
15 maj 22:00