matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
różniczka
fds:
x + y
y'=
x
ktoś wie jak rozwiązać? niby taka miła a troche problemow sprawia
15 maj 20:55
Krzysiek:
y'=1+y/x y'−y/x=1 najpierw rozwiąż równanie jednorodne: y'−y/x=0 a potem znajdź rozwiązanie równania niejednorodnego.
15 maj 21:00