Proszę o pomoc.
Zuza: Ramię trapezu równoramiennego opisanego na okręgu jest dwa razy dłuższe od jego krótszej
podstawy i o 3 krótsze od dłuższej podstawy. Oblicz pole tego trapezu.
15 maj 19:24
Eta:

z warunku wpisania okręgu w trapez : 2b+2b= b+2b+3 ⇒b=3
to |CD|=3 , |AB|= 2b+3= 9
|CE|=h=
√62−32= .........
P= .........
15 maj 20:40
Lukas:
Można prosić o oddanie kapeczki tej wiedzy

?
15 maj 20:41
kyrtap: Eta
15 maj 20:41
Eta:
15 maj 20:42
kyrtap: Muszę się w końcu za pomaganie na forum bo umyknie mi wiedza
15 maj 20:43
kyrtap: Muszę się w końcu zabrać *
15 maj 20:44
Zuza: Bardzo dziękuję za pomoc
16 maj 13:36