prostopadłościan
anka5612: pola trzech różnych ścian prostopadłościanu są odpowiednio równe 30 cm2, 35 cm2 i 42 cm2.
oblicz objętość tego prostopadłościanu.
Jest na to jakiś wzór czy wystarczy jeżeli napiszę że jeśli podstawa ma 30cm2 to wysokość
wynosi 7 i potem oblicze objętość?
15 maj 19:20
razor: x, y, z − odpowiednie krawedzie prostopadloscianu
xy = 30
yz = 35
xz = 42
Musisz rozwiązać ten układ równań żeby sprawdzić czy nie ma innych rozwiązań poza tymi które
podałaś.
15 maj 19:24
anka5612: ok

już rozwiązałam. dziękuję
15 maj 19:29