Do studentów, lekko popza tematem
'atrasasyn: Już niedługo będę stać przed wyborem studiów. Mam pytanie do studentów informatyki, jeśli tu
jacyś są, o zasłyszane przeze mnie, przychylne mi stwierdzenie − czy jeśli ktoś ma talent do
gramatyki to ma też talent do infy?
15 maj 17:46
Beti: Ja się też nad infą zastanawiam. Jest co się tam pchać jak styczności z programowaniem JESZCZE
nie miałam?
15 maj 19:26
QWERTY1995: Ja ide na infe i powiem tak: talent to 10%, moga byc bardziej predyspozycje, ale do
programowania ich nie trzeba. Jak wam zalezy, teraz macie czas na programowanie xd
15 maj 21:19
Nieuchwytny: To zależy od predyspozycji, jeżeli lubisz spędzać kilkanaście godzin przed komputerem to ok
15 maj 21:21
Neko: Informatyka to NIE tylko programowanie.
Zależy co Cię interesuje, ja zajmuje się sieciami komputerowymi, programowania nie umiem
zbytnio, delikatnie PHP czy bash, ale to języki skryptowe. Zawsze stronę można postawić komuś
na wordpress itp. Na studiach niestety nie dadzą się wyprofilować bez c++ itp itp, więc trzeba
było wybrać jak ja − technikum infromatyczne i potem lecieć dalej ze studiami, najlepiej
zaocznymi bo masz już wtedy jakaś świadomość co i jak.
Pozdrawiam
16 maj 09:41
maturzystka: też się nad tym zastanawiam, też nie miałam styczności z programowaniem, ale teraz mam 3
miesiące to może sie trochę podszkolę

zobaczymy, co z tego wyjdzie
16 maj 09:47
sas:

Δ32
21 wrz 16:04
Kejt: Ja poszłam na informatykę nie znając ani jednego języka programowania, a pierwszy rok już za
mną. Wystarczyło się trochę spiąć. Dało mi to dużą satysfakcję
21 wrz 16:11