matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proszę ślicznie o pomoc
Wojtek:
n + 1
Rozwiąż równanie: x
2
+ x
3
+ x
4
+ ... = lim
2n + 1
Przy n dążącym do
∞
(nieskończoności)
4 lis 19:04
Zbronek:
1
L=
2
P=suma nieskończonego ciągu geom.a
1
=x
2
,q=x
4 lis 19:13