Jak obliczyć punkty na UW?
studentka: Witam, czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć w jaki sposób obliczyć punkty? Dajmy na to, że język
polski na poziomie podstawowym napisałam na 80%. Pod literkę ,,a'' powinnam podstawić 40%, a
pod ,,P'' wynik z polskiego (liczony w punktach czy procentach) pomnożony przez 0,6?
https://irk.uw.edu.pl/katalog.php?op=info&id=S1-KUWK&kategoria=studia_1
15 maj 00:30
jakubs: To już wyższa matematyka koleżanko studentko
80%*0,6*0,4=19,2pkt
Nie wliczając polskiego jako dodatkowy.
15 maj 00:35
jakubs: Soory, bo Ty zadałaś pytanie.
Tak, za a podstawiasz 40% i mnożysz przez (80%*0,6).
Czyli 0,4*80%*0,6=19,2pkt
15 maj 00:43
studentka: Dziękuję za odpowiedź
15 maj 00:54
jakubs: Cała przyjemność po mojej stronie
15 maj 00:58