ostrosłupy. gimnazjum
Marti : Oblicz Pc i V ostrosłupa prawidłowego czworokątnego, jeśli wysokość ściany bocznej wynosi 10cm
i jest nachylona do krawędzi podstawy pod kątem 60°
14 maj 23:15
Nieuchwytny: Rysunek zrób.
14 maj 23:16
Marti :

h−10 cm
a− 60°
b − 30°
14 maj 23:26
Nieuchwytny:
14 maj 23:31
Marti : jestem w gimnazjum jak wyżej napisałem .
także odpadają sinusy i cosinusy
14 maj 23:37
razor: a własności trójkąta o kątach 30, 60, 90 nie miałeś?
14 maj 23:38
Marti : miałem. jakbym umiał i to rozumiał to bym zrobił sam a nie tu pisał
14 maj 23:42
Nieuchwytny:

Z własności trójkąta 60
o
10=2a
a=5
14 maj 23:42
Nieuchwytny: h=a√3
h=5√3
14 maj 23:44
kyrtap:

a
14 maj 23:46