Rozwiąż układ równań i wykonaj jego ilustrację graficzną:
Patryk: Rozwiąż układ równań i wykonaj jego ilustrację graficzną:
1.(x−y−1)(x−y−5)=0
y=x+4
1. xy=8
y=x2
14 maj 23:03
Marcin:

1 na pewno ma tak wyglądać?

2.
y=x
2
x=2
14 maj 23:17
ICSP: (x−y−1)(x−y−5) = 0
można inaczej zapisać jako :
y = x − 1 v y = x − 5
14 maj 23:25
Marcin: ICSP, ale chodzi mi o to, że tutaj nie ma rozwiązań

Chociaż z drugiej strony, nikt nie powiedział, że jakieś muszą być
14 maj 23:28
Patryk: a mogłbyś jeszcze jedno ? 4x2−y2=0
x2+y2=4
14 maj 23:40
Marcin:

y
2=4x
2 ⇒ y=2x i y=−2x
x
2+y
2=4 − okrąg o środku S=(0,0) i r=2
14 maj 23:45