1 gimnazjum - procenty
Michał : Procenty :
a) 79% z 192m
3
b) 21% z 192m
3
z góry dziękuję

!
Proszę o jak najszybsze rozwiązanie....
14 maj 20:52
krystek: | 79*192 | |
| =.. lub 0,79*192= |
| 100 | |
14 maj 20:54
jakubs: | | 79 | |
a) |
| *192=151,68 [m3] |
| | 100 | |
b) spróbuj sam
14 maj 20:54
Michał : dzięki

obojętnie jakim sposobem, tak?
14 maj 20:55
ZKZ: A ty zamiast spac juz to dopiero zadanie piszsesz na forum ?
| | 79 | |
a) |
| *192= 0,79*192= policz (wez kalkulator |
| | 100 | |
tak samo b)
14 maj 20:56
Michał : spać o takiej godzinie?
14 maj 21:03