matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Znajdź pierwszy wyraz geometrycznego, wiedząc że a4=54, q=3.
Nat:
Znajdź pierwszy wyraz geometrycznego, wiedząc że a4=54, q=3.
13 maj 22:22
Martiminiano:
a
4
=a
1
q
3
54=a
1
*3
3
| :27 2=a
1
13 maj 22:25
Nat:
Dziękuję
13 maj 22:28