..
Geografia: Pisze ktoś jutro maturę z geografii? Jak nastroje? Jakieś proroctwa

Co obstawiacie że
będzie?
13 maj 21:36
Marcin: Hugo, to Ty?
13 maj 21:37
Geografia: nope
13 maj 21:37
Marcin:
A już myślałem

W każdym bądź razie − powodzenia
13 maj 21:38
Geografia:
13 maj 21:39
13 maj 21:39
Marcin: Kyrtap, ja mam nadzieję, że Ty trzeźwy siedzisz
13 maj 21:40
13 maj 21:41
Marcin: No to że pijesz rzadko nie wyklucza tego, że piłeś dzisiaj
13 maj 21:44
Geografia: kyrtap czyli Patryk, tak? piszesz jutro geo?
13 maj 21:46
AnkaSzutek: Mówi się "w każdym razie", lub "bądź co bądź", ale nie "w każdym bądź razie" XD
13 maj 21:54
kyrtap : Marcin właśnie
13 maj 21:56
kyrtap : Geografia w tamtym roku miałem zamiar ale w tym roku nie piszę
13 maj 21:56
kyrtap : I kto tu Marcin jest pijany ?
13 maj 21:57
Marcin: Ok, zapamiętam

"Wyrażenie w każdym bądź razie, powstałe być może ze skrzyżowania tych dwóch, nie uchodzi za
poprawne.
Bylibyśmy skłonni je zaakceptować w języku potocznym, ale np. Nowy słownik
poprawnej polszczyzny PWN odrzuca je bezwarunkowo."
13 maj 21:58
kyrtap : Teraz się strzeż na forum przed AnkaSzutek
13 maj 21:59
AnkaSzutek: Mówisz językiem polskim, a nie potocznym
13 maj 21:59
AnkaSzutek: Takie tam spostrzeżenie xD
13 maj 22:00
Marcin:
Język potoczny – forma posługiwania się językiem służąca bezpośredniej komunikacji
międzyludzkiej i przeważnie niezapisywana.
Ja tam posługuję się potocznym
13 maj 22:01
AnkaSzutek: Przeważnie niezapisywana ;3
13 maj 22:02
Marcin: No właśnie, przeważnie
13 maj 22:03
AnkaSzutek: Teraz co to takiego znaczy przeważnie...
13 maj 22:03
kyrtap : Może się nie zagłębiajcie tak za bardzo
13 maj 22:04
AnkaSzutek: Może...
13 maj 22:05
Marcin:
przeważnie − w przeważającej części (PWN)
13 maj 22:06
jakubs: Jaka to cienka granica między geografią a polskim ...
13 maj 22:07
Marcin: Kto by się spodziewał
13 maj 22:08
Hajtowy: Powodzenia
13 maj 22:09
13 maj 22:10
Marcin: Dajcie mi propozycję jakiegoś fajnego filmu!
13 maj 22:11
jakubs: Ja na polski ustny muszę oglądnąć lista schindlera, nawet nie wiem co to za film.
13 maj 22:13
13 maj 22:13
Marcin: Trochę oscarów dostał ten film, ale jest czarno−biały
13 maj 22:14
Marcin: Gdzieś kiedyś czytałem, że jak ktoś nadużywa wykrzykników, znaków zapytania, emotek, to ma
problemy psychiczne
13 maj 22:16
13 maj 22:16
kyrtap : Fajnie wiedzieć
13 maj 22:16
Eta:
To już nie będę wysyłać
13 maj 22:17
kyrtap : Eta
13 maj 22:17
Hajtowy: jakubs ja się ustnym polskim stresowałem jak cholera ale zdalem

jeszcze ang
13 maj 22:18
Marcin: Wysyłaj, wysyłaj! Jabłko od Ciebie, to całkiem inna sprawa
13 maj 22:19
jakubs: Tak mówić do komisji to dopiero stres. Jakoś trzeba będzie przetrwać, ja dopiero w poniedziałek
polski, a w środę angielski.
13 maj 22:20
Marcin: Ja mam polski 29 maja, masakra jakaś. Wszyscy już będziecie dawno po egzaminach
13 maj 22:21
Hajtowy: W poniedziałek mam angielski i się stresuje gorzej niż przed polskim...

Chce tylko 9 pktów przecież to nie tak dużo
13 maj 22:21
Hajtowy: Marcin 29 maja ja mam co innego
13 maj 22:22
kyrtap : A moje szczere minki Marcin?
13 maj 22:22
Marcin:
Pewnie jakieś regularne chlanie!

Jakie szczere minki?
13 maj 22:24
Hugo: zostawcie Hugusia w spokoju
13 maj 22:26
Hugo: Hugo jutro zdaje Polski 8)... ale nie wie w której sali i o której godzinie.. także układ
dwóch zmiennych nie wiadomych
13 maj 22:27
kyrtap : Hugo wylicz sobie to
13 maj 22:29
kyrtap : Moje szczere minki
13 maj 22:29
Marcin: Hugo się nie przejmuje, bo jego mama jest w komisji
13 maj 22:32
Hugo: Hugo zawsze jak nie chce pozmywać naczyń albo wynieś śmieci to mówi mamie
− tangens 90
13 maj 22:33
kyrtap : ebne Hugo
13 maj 22:34
13 maj 22:37
13 maj 22:46
jakubs: Hugo − akademik od 1 roku, teraz jest tak mało chętnych, że na MS AGH sprzedają miejsca
13 maj 22:48
Marcin: Ten dywanik z tyłu też ciekawy

Dziewczyna też do kupienia?
13 maj 22:48
jakubs: Ale stołki fajne
13 maj 22:48
kyrtap : ładne
13 maj 22:48
Hugo: to jest pani menadżer kierownik obsługi dywaników i krzesełek

Powoli Powoli pójdziemy Panowie na AGH będzie wiele takich dywaników i krzesełek 8)
13 maj 22:50
Marcin: Przekonałeś mnie do akademika
13 maj 22:50
Hugo: Do sesji to można generalnie luźniej, jaką trzeba mieć średnią na stypendium
13 maj 22:50
jakubs: Szczególnie w Kapitolu .. Tam ani dywaników, ani krzesełek
13 maj 22:51
jakubs: Chyba wybierają X studentów z najwyższą średnią.
13 maj 22:51
kyrtap :
13 maj 22:51
Marcin: A gdzie znajdę dużo krzesełek?
13 maj 22:52
Hugo: 400zł gdzieś : > na mieszkanie by bylo
13 maj 22:53
jakubs: Akropol ? Tam mieszaka z UJ, UR, UEK itp

Więc można szacować, że tam będzie dużo krzesełek
13 maj 22:53
aga: Co ja czytam... idę na Polibudę
13 maj 22:53
kyrtap : chodźcie sobie wynajmiemy stancje
13 maj 22:53
jakubs: Akademik to niecałe 400zł, a mieszkanie ciężko gdzieś w centrum znaleźć za 400zł.
13 maj 22:54
Hugo : 8) czekam aż tu śmietanka elity matematycznej wbije i Mila zajmie stanowisko
13 maj 22:54
bezendu:
Hugo co Ty bierzesz ?...
13 maj 22:54
Marcin: Ok, to Akropol.
13 maj 22:55
kyrtap : czyli jakubs stancja jest lepsza
13 maj 22:55
Hugo : Tzn lokatorzy wiadomo

W krk mieszkanko 1200? na trójke i chyba spokojnie... Aczkolwiek
akademik; integra i blisko ... pożyjemy zobaczymy
13 maj 22:55
kyrtap : my się Hugo sami zżyjemy
13 maj 22:57
bezendu:
Hugo lepiej żebyś nie mieszkał w tym mieszkaniu z dziewczynami
13 maj 22:58
Hugo : Zobaczycie ... będzie was 300 a Hugo was otoczy, zaprosi Castorame z krzesełkami i zrobimy
największy X−project w Polsce i Hugo zostanie Prezydentem 8)
13 maj 22:58
jakubs: Są takie osoby, które nie lubią ruchu czy coś, chcą mieć dużo przestrzeni dla siebie. W
akademiku byłem kilka razy i mi odpowiada. Najważniejsze jest, że jest w centrum, tanio i dużo
studentów w okolicy. Nie spotkałem chamstwa, przynajmniej w Kapitolu. Choć pewnie zdarzają się
jakieś specyficzne "typy".
13 maj 22:58
Marcin: 
Castorama, Ikea, lecimy
13 maj 22:59
Hugo : .
Dobieranie lokatorów do pokoju
Dziekan − No to Hugo to kogo chcesz do Pary do pokoju? Marcina, kyrtap'a a moze bezendu?
Hugo − Hugo proszę Pana jest hetero
13 maj 23:00
jakubs: To ja do pokoju poproszę kilka krzesełek.
13 maj 23:01
Hugo : Różna młodzież różne czasy ale na AGH byle typ sie nie dostanie.. trzeba mieć te 40 % z
matmy Rozszerzonej
13 maj 23:01
jakubs: podstawowej*
13 maj 23:02
Marcin: A można mieć pokój jedynke?

Ja zrobię skup w pokoju
13 maj 23:02
jakubs: Może się tak zdarzyć
13 maj 23:03
kyrtap : Nie to nie Hugo, nie chcesz z nami popijać to nie
13 maj 23:03
Marcin: AGH metalurgia − 32% z podstawy, to za dużo
13 maj 23:03
Hugo : jakubus: no nawiazuje do rzezi nie winiątek OKE na maturzystach na rozszerzonej
13 maj 23:03
Hugo : serio takie niskie progi?
13 maj 23:04
bezendu:
Ja w żadne układy z osobnikiem Hugo nie wchodzę
13 maj 23:04
13 maj 23:04
bezendu:
Hugo to musi na Inżynierie Środowiska iść !
13 maj 23:07
kyrtap : no raczej lub biotechnologię
13 maj 23:07
Hugo : porobili byśmy bezendu razem matme − planimetrie

PRZESTRZENNĄ... co co kochasz
najbardziej
...trójkąciki i stosunki w nich zachodzące
13 maj 23:08
kyrtap : ja raczej bym wolał to porobić w pokoju obok z jakąś dobrą koleżanką
13 maj 23:09
bezendu:
Wypad Hugo ! Szukaj sobie chłopaka gdzieś indziej ! Ja jestem normalny....
13 maj 23:09
kyrtap : bym chyba więcej się nauczył
13 maj 23:09
kyrtap : Bezendu oj tam oj tam
13 maj 23:10
jakubs: bezendu jakiś średniowieczny, teraz XXI wiek to inne rzeczy sie dziejo ! Beka xD
13 maj 23:10
kyrtap : Conchity i te sprawy
13 maj 23:11
Hugo : Budownictwo − 877 −.−"""
czyli
M. P − 85%
M. R − x
A. P − 90%
A. R − 75%
//tam i tak jest chyba inny wzór

4(85+ x) + 90 + 75 = 877
340 + 4x + 165=877
4x=372
x=93
13 maj 23:11
bezendu:
Hugo Ty z conchitą się zainteresuj

Ona pewnie w Twoim typie
13 maj 23:11
kyrtap : Marcin szukamy oddzielnego mieszkania co ?
13 maj 23:12
13 maj 23:13
Hugo : Życie... albo planimetria albo nauka

...
Hugo miał przemyślenia, warto mieć dziewczyne? Niby stabilność i no fajnie jest ale martwic sie
trroszczyc kupuwać, sprzątać pokój −______− ....
13 maj 23:13
jakubs: Hugo to już z innym przelicznikiem lepiej
877−165=712
712:4=178
I wystarczy ponad 80% z rozszerzenia i podstawa się liczy za 100% i masz
13 maj 23:14
Marcin: kyrtap, lepiej chyba jednak w akademiku!
13 maj 23:14
kyrtap : Hugo lepiej być singlem też tak myślę a kobietki można sobie zaprosić
13 maj 23:15
bezendu:
Hugo Tobie tylko Conchita odpowiada

Zagadaj, może się poucz z Tobą tej planimetrii
13 maj 23:15
kyrtap : Conchita wątpię że tak umiem geometrię bezendu
13 maj 23:15
Hugo : 8) tak wiem ale napisz tę maturę 2014 na 80....
13 maj 23:15
jakubs: AKADEMIK

Na AGH teraz możesz sobie praktycznie wybrać, który chcesz akademik z wyjątkiem kilku
obleganych. Później poprosić kierownika i można razem mieszkać
13 maj 23:16
jakubs: Hugo, pamiętaj o tym że progi pewnie trochę spadną
13 maj 23:16
bezendu:
To Hugo ją poduczy
13 maj 23:16
Hugo : ja tam wolałem Polki....
13 maj 23:17
kyrtap :
13 maj 23:17
Hugo : i ogoli cyrklem podczas snu
13 maj 23:17
13 maj 23:18
Hugo : Wracamy do optymistycznej wersji
M. P − 85%
M. R − x
A. P − 100%
A. R − 80%
//tam i tak jest chyba inny wzór emotka
4(90+ x) + 185= 877
360 + 4x + 185=877
4x=332
x=83

Wciąż duzo...
13 maj 23:19
bezendu:
Hugo Twoja marzenia legną w gruzach 1punkt−2% więc jak chcesz mieć z matmy 85 ?
13 maj 23:20
Marcin: Jeżeli chodzi o AGH, to ja nie wiem czy będę mieć 600 pkt
13 maj 23:20
bezendu:
Idę jeszcze powtarzać na angielski, przebywanie z Hugo źle na mnie działa
13 maj 23:24
Hugo : znajdzie mi ktoś tę stronę z wzorem na liczbę pkt?
13 maj 23:24
13 maj 23:24
Marcin: (matma pod + matma rozszerzenie)*4 + ang pod + ang roz
13 maj 23:25
13 maj 23:25
Hugo : Do tej pory nie liczyłem sb pkt z matury... dam sb optymistycznie 60
to będzie
180+ 580=760 .. wzięcej nie wyciągne... chyba ze usposobienie i duchowy wkłada Huga na
kształtowanie polskiej inteligencji sie liczy
13 maj 23:26
Marcin: Bezendu się lekko chyba zdenerwował propozycją Hugo
13 maj 23:26
kyrtap : Jak liczyłem to mam 680 pkt więc chyba zapomnę o AGH
13 maj 23:26
Hugo : inny wzór jeszcze widziałem ze dodają %
0−30
30−80
80−100
ale nie wiem...
13 maj 23:26
13 maj 23:27
Marcin: Ja nie zapominam o AGH nie mają pewnie 600
13 maj 23:27
Hugo : dzęki jakubs

oto chodzi
13 maj 23:27
Piotr 10: Witajcie,Oglądaliście mecz może

?
13 maj 23:27
kyrtap : kto nie ma?
13 maj 23:28
Trivial:
Hugo, tamten wzór nie obowiązuje odkąd matury podstawowe z matematyki i języka obcego są
obowiązkowe nawet dla tych ludzi, którzy piszą z nich rozszerzenie.
13 maj 23:28
kyrtap : tych piłkarzyków nie oglądam Piotrze
13 maj 23:28
Marcin: Chodzi Ci o mecz Polski? Dawno się tak nie wynudziłem
13 maj 23:28
bezendu:
Poczytaj sobie co Hugo wypisuję, meczu nie musiałbyś oglądać
13 maj 23:28
Marcin: Ja nie mam
13 maj 23:28
Piotr 10: Ja oglądałem z kumplami, to przy końcu zasnąłem. A tak na poważnie to żenada.
13 maj 23:29
Hugo : co to znaczy ?
d) jeżeli na świadectwie dojrzałości umieszczony jest tylko wynik tylko z poziomu
rozszerzonego w wysokości N punktów, to składnik G wyznaczany jest ze wzoru:
czyli jak ktoś nie zdał podstawy

?
13 maj 23:30
Hugo : oks oks rozumiem, Trivian a ty gdzie polecasz? SPotkamy sie w krk?
13 maj 23:31
Marcin: Piotrek.. 17 maja to będzie mecz!
13 maj 23:31
Trivial: Hugo, matematykę chyba można wymienić sobie na fizykę jeśli lepiej Ci poszła. Wtedy ten
wzór ma sens.
13 maj 23:31
Piotr 10: Masz rację, Chodzi Ci o Barca vs Atletico Madryt?
13 maj 23:31
Hugo : Hugo nie pisał

a z 700 pkt gdzie Hugo ma szanse? na sensowny kierunek
13 maj 23:32
Marcin: Taaak!
13 maj 23:32
Piotr 10: Jest szansa na wygranie ligi hiszpańskiej

. Choć z taką grą jaką teraz prezentuje Barca, to
będzie bardzo ciężko
13 maj 23:33
Trivial: Hugo, nic nie polecam. Wybierz sam. A w Krakowie się pewnie nie spotkamy.
13 maj 23:34
Marcin: To co się dzieje obecnie w LaLiga to ogólnie jakaś masakra, także można spodziewać się
wszystkiego
13 maj 23:35
Hugo : Trivial bo gadaliśmy o krzesłach.... (nowa moda maturzystów) ... Tam jak studiujesz to
gatunek płci przeciwny jest jakiś okazały

?
13 maj 23:36
Hugo : OKE wbije na boisko i wygra lige mistrzów 8)
13 maj 23:36
Multi konto Huga: No heeeej
13 maj 23:38
Trivial:
bezendu, co to za trywialne transformaty propagujesz?
Hugo, na magisterskich nie została ani jedna dziewczyna − obie uciekły.
13 maj 23:38
Multi konto Huga: Trivial:raczej wkuwacz czy imprezujesz?
13 maj 23:41
jakubs: Trivial magisterkę robisz stacjonarnie czy niestacjonarnie?
13 maj 23:41
Piotr 10: Możecie do
Triviala mówić panie Inżynierze
13 maj 23:42
Trivial:
Hugo, szczerze mówiąc to ani jedno ani drugie.
jakubs, stacjonarnie.
13 maj 23:42
13 maj 23:48
kyrtap : Trivial więc nie ma na co liczyć ?
13 maj 23:50
kyrtap : To gdzie ja mam szukać dziewczyny?
13 maj 23:54
jakubs: W Ikei
13 maj 23:54
Trivial: kyrtap, liczyć na?
13 maj 23:54
kyrtap : ok
13 maj 23:54
Marcin: ew. Castorama
13 maj 23:54
kyrtap : na ładną panienkę
13 maj 23:54
Trivial: kyrtap, niektóre kierunki są bardziej zbilansowane pod tym względem.
13 maj 23:57
kyrtap : np?
14 maj 00:00
jakubs: kyrtap, a więc jest jakaś nadzieja hehe
14 maj 00:01
jakubs: Inżynieria Środowiska − tam pewnie sporo płci pięknej
14 maj 00:01
kyrtap : jakubs i Hugo
14 maj 00:01
Trivial: Na fizyce medycznej rozkład jest mniej pół na pół.
14 maj 00:02
Trivial: mniej więcej*
14 maj 00:02
kyrtap : Trivial studiujesz?
14 maj 00:04
jakubs: Trivial − a jeśli można spytać, to po II stopniu planujesz robić doktorat ? tzn studia III
stopnia ?
14 maj 00:04
Trivial:
kyrtap, tak.
jakubs, nie, chyba że coś mi się odmieni.
14 maj 00:06
kyrtap : Masz już jakąś na oku?
14 maj 00:07
jakubs: Nie myślałeś nigdy o karierze naukowej ? Moja mamuśka robiła doktorat z inżynierii środowiska i
opowiadała mi, że spoko było
14 maj 00:09
Marcin: kyrtap, czyli jednak piłeś
14 maj 00:09
Trivial: Może...
14 maj 00:10
Trivial: jakubs, myślałem, ale jak patrzę jak wygląda praca takiego doktora to mi się odechciewa.
14 maj 00:12
kyrtap :
14 maj 00:14
jakubs: W sumie to nie wiem jak wygląda praca naukowca hehe
Najważniejsze jest to, żeby robić to co się lubi, o ile jest to możliwe
14 maj 00:14
kyrtap : ja zostanę badaczem
14 maj 00:16
jakubs: Krzeseł i dywaników tak ?
14 maj 00:17
Marcin: haha, dobre
14 maj 00:20
Multi konto Huga: jutro cza wstać

bywam
14 maj 00:20
kyrtap : ciekawe zajęcie
14 maj 00:20
jakubs: Korzystacie z jakiegoś oprogramowania podobnego do Wolframalpha darmowego ?
14 maj 00:31
14 maj 00:37
kyrtap : ja nie korzystam, korzystam tylko z przyjemności
14 maj 00:37
jakubs: Marcin − widziałem tutaj na forum, do wykresów fajne jest, ale jakieś równanie czy coś tak jak
wolfram nie policzy. Albo ja nie umiem z niego korzystać
14 maj 00:40
kyrtap : korzystajcie z życia
14 maj 00:40
jakubs: Ja właśnie korzystam
14 maj 00:42
Marcin: Wolfram jest the best!
Patryk, korzystamy!
14 maj 00:42
jakubs: Wolfram płatny, żeby pokazywał wszystkie obliczenia
14 maj 00:43
kyrtap : Ja korzystam jedząc naleśniki
14 maj 00:43
jakubs: Smacznego
14 maj 00:45
kyrtap : dziękuje
14 maj 00:46
Marcin: No ale wolfram to bardziej podpowiedź, a nie sposób rozwiązania

Dobrze że jest płatny
14 maj 00:49
14 maj 00:50
Marcin: Z czym jest te naleśniki?

Hera? Koka? Hasz? LSD?
14 maj 00:51
jakubs: Ja przeczytałem hera? kota? ...
14 maj 00:56
kyrtap : Normalne naleśniki
14 maj 00:57
kyrtap :
14 maj 00:57
kyrtap : Lecę poczytać sobie coś literatury
14 maj 01:01
kyrtap : Buźka
14 maj 01:01
Marcin: Poczytać literatury? Ciekawe
14 maj 01:02
kyrtap : Nom

interesujące
14 maj 01:04
Marcin: Co takiego czytasz?
14 maj 01:05
jakubs: Ja się muszę przyznać, ale książek nie czytam
14 maj 01:05
kyrtap : Jak wojtek został strażakiem
14 maj 01:06
kyrtap : muszę ogarnąć streszczenia tak naprawdę na prezentację
14 maj 01:06
Marcin: 
, a już myślałem, że to naprawdę
14 maj 01:07
Marcin: Ogólnie to ja mam zamiar skończyć czytać Grę o Tron i wam też polecam, o!
14 maj 01:07
kyrtap : Ja też muszę się zabrać za coś ciekawego i pożytecznego co polecacie?
14 maj 01:09
Piotr:
czytajcie ksiazki
14 maj 01:09
jakubs: Ja nie wiem czemu, ale już bym wolał robić zadanka jakieś niż czytać książki, nie mogę się
przemóc
14 maj 01:10
Piotr:
zalezy co lubisz

ja obecnie czytam Kinga Dallas 63'.
14 maj 01:10
kyrtap : Ja będę czytał jakieś z fizy książki
14 maj 01:10
Marcin: Jakubus, to wina szkoły. Oni nam nudne lektury wpajali i tak się porobiło
14 maj 01:11
jakubs: Ja nawet latarnika nie przeczytałem, bo mi się po połowie znudził. Jakiś dziwny ze mnie typ..
14 maj 01:12
kyrtap : Ja przeczytałem cały Potop i warto było

(jedyna lektura)
14 maj 01:13
Piotr:
to moze cos nowszego z lektur : Dżuma, Inny świat (genialne ! )
14 maj 01:14
Piotr:
Brawo kyrtap
14 maj 01:14
Marcin: No według mnie właśnie jesteś normalny (patrząc przez pryzmat dzisiejszych czasów)

Jednak i
tak jestem zdania, że jakbyś znalazł jakąś ciekawą dla Ciebie książkę, to przeczytałbyś ją z
przyjemnością

!
14 maj 01:15
kyrtap : Ale wtedy byłem w podbramkowej sytuacji bo byłem zagrożony z polskiego
14 maj 01:15
Marcin:
Seria Pieśń Lodu i Ognia

Aniłoy i Demony, Kod da Vinci itd.
Harry Potter!
14 maj 01:17
Piotr:
ale dobrze Ci sie czytalo nie ? Moze warto sprobowac z czyms innym. ja szczerze mowiac przez
przypadek polubilem ksiazki.
14 maj 01:18
kyrtap : nom fajnie i chyba dlatego że lubię bardziej takie bitewne wydarzenia i dawne czasy
14 maj 01:19
Piotr:
Marcin − Piesn Lodu i Ognia serio dobra ? Nie przepadam za fantasy. Np. Wladca pierscieni
kapitalne filmy ale ksiazek nie dalbym rady..
14 maj 01:20
jakubs: Może jednak spróbuję coś przeczytać
14 maj 01:21
kyrtap : Ja nie trawię np Harrego Pottera

dla mnie to Chory Pioter
14 maj 01:21
kyrtap : bez urazy dla Piotrów
14 maj 01:22
Piotr:
to jeszcze masz inne Sienkiewicza : Ogniem i mieczem, Pan Wolodyjowski, Krzyzacy. i moglbys
poszukac sobie tez innego rodzaju.
14 maj 01:22
kyrtap : Krzyżaków już czytałem
14 maj 01:23
Piotr:
ja chyba tez nigdy nie przemoge sie do Harryego
14 maj 01:23
Marcin:
To że dla mnie jest dobra nic nie znaczy, bo dla Ciebie to może być strata czasu

Ja za to nie dałbym chyba rady przeczytać Potopu..
14 maj 01:24
Piotr:
przeczytaj Inny swiat. Kapitalny jezyk. swietnie sie czyta.
14 maj 01:25
kyrtap : Marcinek nie gniewaj się
14 maj 01:26
Marcin: Dlaczego miałbym się gniewać?

Za Pottera? Mi się on z dzieciństwem kojarzy
14 maj 01:27
Piotr:
Znaczy, znaczy. bo slyszalem, ze faktycznie wladca to trudna, zmudna lektura a Piesn az taka
nie jest i jestem ciekawy czy tez masz takie zdanie
14 maj 01:27
Marcin:
Nie mam porównania z Władcą Pierścieni, bo nie czytałem (film [trylogia] świetna).
Co do Pieśni Lodu i Ognia, to mi się czyta świetnie. Czasem trzyma w wielkim napięciu i jest
bardzo nieprzewidywalna, ale niestety z drugiej strony zdarzają się nudniejsze momenty.
Niestety teraz miałem przerwę, bo wziąłem się za naukę do matury.. Na szczęście niedługo
zaczynam nadrabiać zaległości i biorę się za "Cienie śmierci".
14 maj 01:35
zawodus: Ja czytałem wszystkie części Władcy Pierścieni. To jest wymagająca lektura, ale świetna.
14 maj 11:57
kyrtap : jak tam geografia ?
14 maj 12:18
Geografia: Taa, mój wątek zaspamowany

żadnej konstruktywnej odpowiedzi na moje pytania

nie lubię was

Ale za to muszę dodać, że geo na rozszerzeniu było baaaanalne, trywialne, że chyba w przedziale
90−100% powinnam się zmieścić
14 maj 13:45
Geografia: *Was
14 maj 13:46
14 maj 13:47
Hugo: A geografia jest zamienna za matme na agh czy nie

to jest załosne piszesz matme rozszerzoną poje**** a jakiś laik z geo cie wyprzedza bo było
łatwe −.−
14 maj 14:11
wasp: nie była raczej taka znowu trywialna...idiotyczne niektóre pytania jak np. to o śniegu albo Nil
itp. poza tym cke na pewno postara się o jakiś milusi klucz żeby przypadkiem za dużo osób nie
miało dobrego wyniku.
14 maj 14:33
sylvia.: ja pisałam geografie rozszerzoną dziś i powiem szczerze ze nie była wcale jakos 'az tak'
prosta. Duzo podchwytliwych pytan, łatwo potracić punkty...
14 maj 14:57