Rozwiąż układ równań i wykonaj jego ilustrację graficzną:
guo: Rozwiąż układ równań i wykonaj jego ilustrację graficzną:
(x−2)(y+3)=0
xy=4
13 maj 21:00
jakubs: (x−2)(y+3)=0
xy+3x−2y−6=0
4+3x−2y−6=0
2y=3x−2
y=32x−1
13 maj 21:32
jakubs:
13 maj 21:33
Marcin:
13 maj 21:36
guo: Marcin a dałbyś oblcizenia ?
13 maj 21:56
Marcin: Popatrz na to co napisał jakubus

Masz dodatkowo:
xy=4
13 maj 22:00
jakubs: 8=3x
2−2x
3x
2−2x−8=0
| | 4 | |
Rozwiązując równanie kwadratowe dojdziesz do x=2 i x=− |
| |
| | 3 | |
Soory, za tamten mój "rysunek", ale średnio ogarniam to rysowanie na forum
13 maj 22:00