matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
??
matma:
W trójkącie prostokątnym, równoramiennym o przyprostokątnej długośći 10, połączono środki ramion, dzieląc w ten sposób trójkąt na trójkąt i czworokąt. Oblicz obwód otrzymanego trójkąta i czworokąta.
13 maj 19:12
Mila:
|AC|=|BC|=10 c=10
√
2
|ED|=5
√
2
Licz.
13 maj 19:34
matma:
dziękuję
13 maj 19:40
Mila:
13 maj 20:23