matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trygonometria
Blue:
Jak przekształcić sin
2
xcos
2
x, aby powstało : 0,25sin
2
2x
13 maj 17:18
jakubs:
2sinxcosx=sin(2x) 4sin
2
xcos
2
x=sin
2
(2x) sin
2
xcos
2
x=
1
4
sin
2
(2x) O to chodziło ?
13 maj 17:20
krystek:
1
*(2sinxcosx)
2
=
4
13 maj 17:21
Blue:
Jakubs, dzięki
13 maj 17:24