matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
liczby zespolone
Bartek:
1
Jeżeli mam podaną liczbę zespoloną
, to jak wyliczyć z ?
z
1
1
Czy wystarczy zrobić: z1=
a potem policzyć
?
z
z1
13 maj 14:28
PW:
Działania arytmetyczne w C mają te same własności jak w R, jeżeli więc
1
1
= z
1
, to z =
.
z
z
1
13 maj 14:46
Bartek:
Dziękować
13 maj 14:47
Hugo:
wyższa matematyka
... miałes prawo nie znać
13 maj 14:51