trygonometria
abcd: | | 2 | |
sprawdź czy równanie tg(x)+ctg(x)= |
| jest tożsamością tryg. |
| | sin(2x) | |
13 maj 14:18
J: Jest ...
| | sin2x + cos2x | | 1 | |
L = |
| = |
| |
| | sinxcosx | | sinxcosx | |
| | 2 | | 1 | |
P = |
| = |
| |
| | 2sinxcosx | | sinxcosx | |
13 maj 14:23
abcd: skąd ci się wzięło to po lewej stronie ? jakie przekształcenia bo wiem tg(x)=sin/cos a dalej?
13 maj 14:31
J: | | cosx | |
ctgx = |
| ... i wspólny mianownik |
| | sinx | |
13 maj 14:32
abcd:
dzięki za pomoc
13 maj 14:35