matematykaszkolna.pl
mam szanse? Matejko: Mam szanse sie dostać na matematykę stosowaną z wynikiem z matmy z rozszerzenia 60%+ i z podstawy 98/96?
13 maj 12:39
bezendu: Ten znowu swoje ? Nikt nie wie czy się dostaniesz, bo nie ma jeszcze wyników to raz, dwa zobacz sobie na stronie uczelni jakie były progi.. Na studiach będziesz nas pytać jakie skarpetki włożyć ?
13 maj 12:42
ZKS: Podstawa prawie na maksa a rozszerzenie tak średnio? Co się stało? Stres czy coś innego?
13 maj 12:45
ZKS: bezendu jak tam będzie 80% z rozszerzenia? emotka
13 maj 12:46
Matejko: ZKS tak dla mnie ta matura była serio banalna tylko wszystko mnie rozpraszało.. wraz z kolegą który rzucał wszystko pod siebie ..
13 maj 12:46
Matejko: a ja znowu swoje bo przezywam
13 maj 12:47
ZKS: Banalna nie banalna ale 60% to średni wynik jak sam napisałeś na tak banalną maturę.
13 maj 12:48
Piotr 10: Hehe banalna matura dobre
13 maj 12:51
bezendu: ZKS nie wiem tego emotka
13 maj 12:52
Matejko: serio matura nie była trudna trudniejsza niż w innych latach ale łatwa była poprostu nerwy i brak koncentracji robią swoje
13 maj 12:56
ZKS: Sprawdzałeś sobie odpowiedzi? emotka W Twoim odczuciu jak Ci poszła matura i jak oceniłbyś ją? Trudna?
daras: Matejko po co Ci matematyka ty lepiej namaluj bitwę pod Kurskiem emotka
ZKS: Jednego nie rozumiem. Mówisz nerwy oraz brak koncentracji a jak piszesz że podstawę masz prawie na 100% to tutaj już nie było nerwów?
13 maj 12:58
bezendu: Sprawdzałem ale nie komentuję emotka
13 maj 13:09
ZKS: To tak po cichu na ile liczysz? Powiem Ci że 80% to już bardzo dobry wynik. emotka
13 maj 13:17
jakubs: ZKS ja do podstawy podchodziłem z dystansem, bo i tak rozszerzenie najważniejsze i podobnie jak Matejko spaliłem się stresem na rozszerzeniu, że to najważniejszy dzień w życiu itp.. Podstawa u mnie 88%+, jak uznają dowód to będzie 94% Rozszerzenie 68−74% − wszystko zależy jak będą punktować.
13 maj 13:21
ZKS: No ale widzę że Ty w miarę porównywalnie napisałeś różnica gdzieś 16% a u Matejko ta różnica wynosi prawie 40% to już jest coś. Tylko jakubs 70% z rozszerzenia to przecież też niezły wynik więc nie ma co narzekać.
13 maj 13:30
jakubs: No jak na tegoroczną maturkę to źle nie jest, ale nie wiem czy to wystarczy żeby dostać się na informatykę na AGH Najwyżej pójdę na UJ, jak się tam nie dostanę.
13 maj 13:43
wredulus_pospolitus: Matejko −−− wybacz, ze pytam ... ale po kiego grzyba pchasz się na matematykę, skoro zakładasz z rozszerzonej (astronomiczne) 60%
13 maj 13:43
Matejko: Bo wiem, że stać mnie na więcej na lajcie.. w palcem w "dupie" mogłem to na maxa napisać ale zacząłem się stresować że od tego zalezy moja przyszłość i się nakręcać i sie nakręciłem co rzutowało na moim arkuszu.. A podstawe olałem. To myślicie że mam szanse?
13 maj 13:50
Trivial: jakubs, a angielski?
13 maj 13:51
bezendu: Wszystko okażę się 27 czerwca emotka
13 maj 13:54
jakubs: Na podstawie chyba tylko jedno zadanie coś pomieszałem, więc liczę na ponad 80%. A z rozszerzenia ok 40%, ale nie sprawdzałem odpowiedzi. Dla mnie rozszerzony był trudny i byłem już dość zmęczony, bo egzaminy od samego rana i już ciężko myśleć o godzinie 17. Jako kierunek główny będę brał Informatykę stosowaną na WFiIS, a nóż się uda emotka
13 maj 13:54
Matejko: Jak oceniacie moje szanse? Kurde bo to boli że mogłem na lajcie maxa i się nakręciłem... mogłem olać jak podsatwe
13 maj 13:55
bezendu: Brak szans...
13 maj 13:56
Trivial: jakubs, przy dość sprzyjających wiatrach to możliwe.
13 maj 13:58
jakubs: Może się akurat uda, że progi spadną i mi się uda na ostatnim miejscu załapać.
13 maj 14:01
Piotr 10: Trzeba mięc nadzieję, ja również ją mam . Teraz czekanie na 27 czerwca
13 maj 14:04
Mariusz95: jakubs trzeba było więcej tej czekolady zjeść może by poskutkowało
13 maj 14:11
Trivial: jakubs, oczywiście przejrzałeś syllabus całych studiów, żeby potem nie było rozczarowań?
13 maj 14:13
jakubs: Trivial tak przeglądałem, dla mnie najbardziej odpowiedni jest na WFiIS. Ciekawy jest również na wydziale EAIiIB, ale tam na bank się nie dostanę. Mariusz95 więcej nie miałem
13 maj 14:19
marzenka: Matejko, dobrze cię rozumiem bo u mnie było podobnie, z podstawy liczę na 98 (o ile nie odejmą mi cos za obliczenia w otwartych itp) a rozszerzenie tylko na ok 50%. sprawdź zeszłoroczne progi i sam określ czy masz szanse. a złożyć podanie mozesz, przecież nic nie tracisz, a możesz dostać sie tam gdzie chcesz.
13 maj 14:56
daras: Matejko ty idź na psychologię emotka
13 maj 16:08
Matejko: to hmmm... można zacząć składać podania po wynikach z matur ile po wynikach będę miał mniej więcej czasu na złożenie?
13 maj 16:51
Vizer: No a niby jak inaczej? Do podania potrzebne Ci są wyniki z matury. Czas zależny jest od uczelni, ale jest to okres najczęściej dosyć krótki do tygodnia ewentualnie dwóch od dostania wyników, ale to musisz doczytać na stronie uczelni.
13 maj 16:54
Matejko: aha bo brat składał kiedyś od razu a potem wyniki dosyłał. Dzięki za info
13 maj 17:14