Narysuj wykres funkcji
kasjopeja: f(x) = max(3x−5, |x|)
f(x) = min(−x2+2, x−1)
f(x) = [x]
f(x) = {x3, x<−2
2x2−4, x€(−2,1)
√x +2, x≥1 }
13 maj 12:16
Piotr 10: a)
f(x)= max ( 3x−5 , IxI )
f(x)= 3x−5 , gdy 3x − 5 ≥ IxI
lub
f(x)=IxI , gdy IxI > 3x − 5
13 maj 12:19
Piotr 10: b) podobnie, tylko, że masz 'min'
13 maj 12:19
J: c) Schody do nieba ..
13 maj 12:21
13 maj 12:23
kasjopeja: Jak oznaczyć min i max na wykresie? Połączyć dwa najwyżesze punkty?
13 maj 12:24
Piotr 10: Rysujesz wpierw funkcje f(x) = 3x −5 dla x∊<....> . Musisz rozwiazac nierownosc 3x − 5 ≥ IxI
13 maj 12:25
kasjopeja: Mógłbyś rozwiązać tą nierówność?
13 maj 12:32
J:
... ⇔ −3x + 5 ≤ x ≤ 3x − 5
13 maj 12:36
kasjopeja: Czy mógłby mi ktoś narysować te dwa pierwsze wykresy z min i max dla kilku przykładowych liczb?
13 maj 13:08
13 maj 13:18
kasjopeja: Dziękuję za pomoc
13 maj 13:21