matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Granica ciągu
Osta:
(3−p)n
4
−5
1
Dla jakiego parametru granica ciągu
wynosi −
1−4n
4
2
13 maj 00:33
pigor:
... dla takiego, że
−
1
4
(3−p)= −
1
2
/*4 ⇔ p−3= −2 ⇔
p=1
. ...
13 maj 01:12