trygonom
alina: wiedząc ze α i β są miarami kątów ostrych w trójkacie prostokatnym oraz sinβ + cosβ =65
oblicz cosαcosβ+1tgβ
12 maj 22:14
kyrtap : skorzystaj z jedynki trygonometrycznej
12 maj 22:16
alina: prubowałam ale nic mi nie wychodzi
12 maj 22:18
Saizou : napisz to porządnie tylko użyj U { } { }
oczywiście bez spacji xd
12 maj 22:18
kyrtap : Saizou nie marudź
12 maj 22:19
alina: | | 6 | |
wiedząc ze α i β są miarami kątów ostrych w trójkacie prostokatnym oraz sinβ + cosβ = |
| |
| | 5 | |
12 maj 22:20
kyrtap : sin2 β + cos β = 1
12 maj 22:21
kyrtap : sin2β + cos2 β = 1 (poprawka)
12 maj 22:21
alina: ja znam jedynkę
ale po podstawieniu jakiś kosmos mam
12 maj 22:24
kyrtap : nie zawsze wszystko ładnie, pięknie musi wyjść, z tego co widzę jesteś na roz?
12 maj 22:26
alina: to znaczy
12 maj 22:26
alina: kyrtap mozesz mi to rozpisać
12 maj 22:29
Marcin: No właśnie kyrtap, rozpisuj
12 maj 22:29
kyrtap : czekaj daj chwilę zobaczę u siebie na kartce
12 maj 22:29
kyrtap : Marcinek
12 maj 22:29
Marcin: Podaj mi jakiś fajny film, bo nie mam co robić
12 maj 22:30
kyrtap : Nie wiem Gran Torino start ale dobry
12 maj 22:31
kyrtap : stary*
12 maj 22:31
Marcin: Oglądałem. Dobry film
12 maj 22:32
alina: a jak moje zadanie
12 maj 22:34
kyrtap : alina miałaś już równania trygonometryczne?
12 maj 22:34
Marcin: kyrtap rozpisuje
12 maj 22:35
Saizou :
| cos(90−β) | | cosβ | |
| + |
| = |
| cosβ | | sinβ | |
| | 36 | |
sin2β+cos2β+2sinβcosβ= |
| |
| | 25 | |
jak się nie pomyliłem
12 maj 22:35
kyrtap : Saizou szybszy i innym sposobem troszkę
12 maj 22:35
kyrtap : alina rozumiesz Saizou zapis?
12 maj 22:37
Saizou : a co ma nie rozumieć, przecież wszystko rozpisane
12 maj 22:39
kyrtap : tak się pytam
12 maj 22:40
alina: rozumiem DZIEKUJE
12 maj 22:50