trygon
iza: sinx*tgx/2=1
12 maj 17:04
52: | | tgx | | sinx*tgx | |
sinx* |
| =1 czy |
| =1 ? |
| | 2 | | 2 | |
12 maj 17:06
52: w sumie różnicy nie ma...
Jaki ja głupi...
| | sinx | |
tgx= |
| zastosuj to i pamiętaj o dziedzinie. |
| | cosx | |
12 maj 17:07
Marcin: 52, a to jakaś różnica?
12 maj 17:07
Marcin:
12 maj 17:07
52: No właśnie ... Kurcze nie myślę wgl bo jutro mam ustny a angielskiego i się stresuję
12 maj 17:08
jakubs: może być jeszcze sinx*tg(x2)=1
12 maj 17:08
52: jakubsmyśli

No więc
Iza którą opcje wybierasz ?
12 maj 17:09
iza: jakubs, 52, ale jak zamienic tg(x/2) uzywajac tej rozsamosci? to rozszerzenie, wiec tyle nie
wystarczy
12 maj 17:10
iza: opcje z tg(x/2)
12 maj 17:11
12 maj 17:11
12 maj 17:11
iza: skąd ten wzór na sinx?
12 maj 17:13
iza:
12 maj 17:13
52: sin2x=2sinxcosx
Zapamiętaj ten wzór.
| | czegoś | | czegoś | |
sinczegoś=2sin |
| cos |
| |
| | 2 | | 2 | |
12 maj 17:15
iza: aa nie wpadłabym na to
12 maj 17:16
iza: i co z tym później?
pomnozyc przez cosx/2?
12 maj 17:18
iza: a nieeee, myślałam że to dodawanie
12 maj 17:18
52: powinnaś dojść to postaci
12 maj 17:21
iza: dalej już umiem
12 maj 17:28
52:
12 maj 17:29