zad
matmematyka: mam pyt jezeli α=−1/5 to wdlaczego lezy jego koncowe ramie lezy w 3 cwiartce?
4 lis 17:02
matmematyka: α>0
4 lis 17:02
matmematyka: 7/6π to ile stopnii
4 lis 17:03
matmematyka: 210?
4 lis 17:04
matmematyka: odpwoei mi ktos?
4 lis 17:08
Zbronek: tak 210
4 lis 17:10
matmematyka: na to 1?
4 lis 17:11
Zbronek: α=−1/5 co to znaczy ?
4 lis 17:11
matmematyka: no kat taki jest
4 lis 17:11
matmematyka: α=−15
4 lis 17:12
matmematyka: tgα>0
4 lis 17:13
Zbronek: jaka jednostka?
4 lis 17:13
matmematyka: tgj jest dodatni w 1 3
4 lis 17:13
matmematyka: slucham?
4 lis 17:13
Zbronek: w jakiej mierze podajesz ten kąt? łukowej? stopniowej?nie wiem co to znaczy α=−1/5
4 lis 17:19
matmematyka: mam takie zad Jezeli cosα=−15 i tgα>0 to koncowe ramie kata α lezy w?
4 lis 17:20
matmematyka: jakiej cwiartce?
4 lis 17:20
matmematyka: cos jest ujemny w 2 3
4 lis 17:27
matmematyka: czyli dlatego w 3 hehe
4 lis 17:27
matmematyka: dobra juz widomoxD
4 lis 17:27
matmematyka: sory za zamieszanie
4 lis 17:27
matmematyka:

ale mam takie zad pole trojkata jest rowne?
4 lis 17:28
Zbronek: to dlaczego piszesz ,że α=−1/5?
leży w III,bo tylko w niej cos jest ujemny a tg dodatni.
4 lis 17:28
matmematyka: z sin 30 wyszla mi wysokosc 3/2
4 lis 17:28
matmematyka: sory namieszalam
4 lis 17:29
matmematyka: a 1/2 boku tego wyszlo 9√3/2
4 lis 17:29
matmematyka: i nei wychodzi mi a ma wyjsc 2 i 1/4√3
4 lis 17:30
Zbronek: sin30=h/3
cos30=polowa podstawy/3
4 lis 17:31
matmematyka: wiem ale ni wychodzi
4 lis 17:37
matmematyka: wiem ale ni wychodzi
4 lis 17:37
matmematyka: h=3/2?
4 lis 17:38
matmematyka: a polowa podstawy 9√3/2
4 lis 17:38
Zbronek: h=3*sin30
4 lis 17:39
matmematyka: a polowa podstawy 9√3/2
4 lis 17:44
matmematyka: czyli h=3/2
4 lis 17:44
Zbronek: P=9√3/2 *3/2=27√3/4
4 lis 17:51
matmematyka: dobrze mi ta podstawa wyszla?
4 lis 17:51
matmematyka: wlasnie ma wyjsc 2 i 1/4√3
4 lis 17:51
Zbronek: sin30=h/3
| | √3 | |
cos30=polowa podstawy/3 ⇒połowa podstawy=3* |
| |
| | 2 | |
| | √3 | |
P=3* |
| *3/2=9√3/4=2 i 1/4√3 |
| | 2 | |
namieszałaś jak prawdziwa matmematyka
4 lis 17:59
matmematyka: heheh
4 lis 18:02
matmematyka: dzkeiki
4 lis 18:03
matmematyka: a takie cos √2/2 to 0.5√2?
4 lis 18:07
matmematyka: to to samo?
4 lis 18:07
matmematyka:
∫
2x/π−2,x≥π/2
albo to narysuj w jednych ukladzie wykres F(x)=sinx i g(x)=∫−2x/π,x<π/2
4 lis 18:09
matmematyka: kurde te 2 rownaina sa w klamerce
4 lis 18:09
matmematyka: 2x/π−2,x≥π/2
2x/π,x<π/2
4 lis 18:10
matmematyka: pomoze kto?
4 lis 18:25
matmematyka: Zbrodek uczysz matmy tak wogole?
4 lis 18:28
matmematyka: Zbrodek uczysz matmy tak wogole?
4 lis 18:28
matmematyka:
4 lis 21:19
matmematyka: a juz wiemxD
4 lis 21:20