matura
kasztan: Jest ktoś taki na forum, który mimo, że się dostał na studia jakie chciał, poprawiał wynik z
matury ?
Bo wyniki z matury w tym roku mnie nie zadowolą (chodzi o matematykę) i nie wiem czy za rok nie
poprawić tego.
Tylko czy jak już nie będę się przygotowywał za bardzo do tej matury czy nie zapomnę za dużo
?Na studiach będzie matematyka, ale inna niż w szkole średniej.
12 maj 15:28
Marcin: Po co masz poprawiać maturę, jeżeli będziesz już na studiach?
12 maj 15:28
kasztan: I jeszcze jedno pytanie akurat teraz mam sporo wolnego czasu, myślicie,że dobrym pomysłem jest
się ogłosić do dawania korepetycji z matematyki ? Może akurat ktoś będzie miał poprawę w
sierpniu.
12 maj 15:29
kasztan: Bo wynik mnie nie zadowala

Jakoś nie mogę pogodzić się z myślą, że tyle zadań robiłem,a tak
słabo napisałem.
12 maj 15:29
jakubs: Według mnie to bezsensu, pójdziesz na studia to zapomnisz o maturze. Będziesz się uczył do
egzaminów, a nie do matury.
12 maj 15:32
kasztan: a co sądzicie aby dawać korki w wakacje ?
12 maj 15:33
marzenka: doskonale cię rozumie kasztan, mam nawet podobne myślenie jak ty. maturę możeszpoprawic dla
siebie, zeby mieć satysfakcję. a z tymi korkami to jest dobry pomysł, o ile naprawdę czujesz
ze dasz radę kogos coś nauczyć i że sam to wszystko doskonale ogarniasz.
12 maj 15:41
kasztan: marzenka też zamierzasz poprawić maturę dla satysfakcji

?
12 maj 15:44
kyrtap : ludzie skupcie się narazie na wynikach jakie będą w czerwcu potem będziecie się zastanawiać co
dalej
12 maj 15:45
marzenka: myślę o tym, ale zobaczę jak już będę miała wyniki. poza tym nie wiem jak to będzie, jak będę
musiała zdawać już tą nową maturę. muszę to ogarnąć
12 maj 15:46
kyrtap : nie będziesz zdawała nowej

tylko na starych zasadach
12 maj 15:47
kasztan: a to wtedy byśmy pisali nową czy starą maturę jakbyśmy chcieli poprawić wynik za rok ?
12 maj 15:47
marzenka: no na to wychodzi ze nową, podobno od września ma tak wejsć że ci co poprawiaja to już tym
systemem co wszyscy
ale nie wiem, zobaczy sie
12 maj 15:49
kasztan: na studiach by się przerobiło granicę
12 maj 15:52
kyrtap : ludzie piszecie starą podstawę programową żadnej nowej
12 maj 15:52
marzenka: pożyjemy zobaczymy

a ile % sobie liczysz
12 maj 15:53
kyrtap : i możecie tak poprawiać na starych zasadach przez 5 lat
12 maj 15:53
kasztan: mało poniżej 30% pewnie, teraz żałuję że dłużej nie pomyślałem nad kilkoma zadaniami tak może w
granicach 40% by było a u Ciebie o PR mi chodzi.
12 maj 15:54
marzenka: no ja liczę na coś koło 50%, szału nie ma

zostawiam was już, angielski czeka
12 maj 15:55
Trivial: Po co poprawiać maturę? Dla siebie to można sobie arkusz w domu rozwiązać.
12 maj 18:31