o 6:00 wskazkowki zegara tworza miedzy soba kat polpelny, po jakim najkrotszym..
potrzebuje szybko: o 6:00 wskazkowki zegara tworza miedzy soba kat polpelny, po jakim najkrotszym czasie znowu
utworza miedzy soba taki kat?
wiem ze to bedzie godzina i jeszcze troche, ale potrzebuje pelnego rozwiazania szybko
12 maj 14:01
razor: o 7.05
12 maj 14:09
Mariusz: chyba troche później
12 maj 14:23
Marcin: Tak, o 5 sekund

Jeżeli patrzysz na wskazówkę z sekundami
12 maj 14:28
Mariusz: ω1−szybkosc kątowa minutowej ω2−godzinowej
| | π | |
ω1=2π rad/h ω2= |
| rad/h |
| | 12 | |
t−czas po którym dojdzie do takiej sytuacji
wiemy że będzie to po godzinie 7 więc policzmy względem 7 00
α1=2πt
mogłem popełnić błąd
12 maj 14:29
Mariusz: więc chyba byłaby to godzina 7:05:12
12 maj 14:37
Mariusz95: wtedy ma być
ostatecznie wychodzi
7:05:27
12 maj 15:19