matematykaszkolna.pl
Prawdopodobieństwo Kamil: Hej mam pytanie ile punktów mogę dostać jeśli w zadaniu z prawdopodobieństwem obliczyłem żle Ω ale zdarzenia sprzyjające mam dobrze?
12 maj 10:43
razor: Jeżeli obliczyłeś źle Ω, to automatycznie zdarzenia sprzyjające też masz źle
12 maj 10:50
marzenka: nie no powinieneś dostać jakieś 1 ewentualnie 2 pkt
12 maj 10:53
marzenka: a jak reszta zadań, ile % sie spodziewasz Kamil?
12 maj 10:53
Kamil: ale dlaczego Ω jest żle ale wszystkie wyniki które spełniałyby treść zadania są dobrze wyliczone?
12 maj 10:56
Kamil: tak właśnie myslałem marzenka
12 maj 10:57
Kamil: wszystkie moje błedy to głównie rachunkowe, chociaż nie dokończyłem zadania z trójkątem rozwartokątnym, zadanie z sześciokątem pisałem gdzieś na boku choć wynik mam dobry, a z ostrosłupem robiłęm na przekrój ale nie wyjaśniłem że wysokość ostrosłupa jest na wysokości podstawy( tej od trójkąta równoramiennego) zrobiłem tylko rysunek więc zobaczymy
12 maj 11:00
marzenka: wysokość ostrosłupa to chyba nie do końca na wys podstawy tak jak napisałeś. no ale moze nie będzie źle emotka
12 maj 12:39
Kamil: ale skoro jest w podstawie trójkąt równoramienny i wszystkie krawędzie są takie same to tak musi być i potem na 2 pitagorasy i wychodziła wysokość ostrosłupa
12 maj 13:10
marzenka: no w sumie tak, ja to inaczej trochę myślałam, po prostu ze wzoru na pole wyliczyłam R i potem H z Pitagorasa.
12 maj 15:01
marzenka: no w sumie tak, ja to inaczej trochę myślałam, po prostu ze wzoru na pole wyliczyłam R i potem H z Pitagorasa.
12 maj 15:01
zawodus: Co znaczy obliczyć Omegę? Przykład: Napiszesz przykładowo, że Ω − 3 elementowe podzbiory zbioru {1,...,10}, ale źle policzysz Moc zbioru Ω (błąd rachunkowy) A − pewne zdarzenie i tutaj dobrze policzyć moc zbioru A. Dostaniesz punkty za zdarzenie A. Nie dostaniesz punktów za moc zbioru Ω. Za prawdopodobieństwo, raczej też nie dostaniesz punktów.
12 maj 15:11