wielomiany
piotreks: Napisz wielomian stopnia trzeciego o danych pierwiastkach a) −2, 0, 1 b) 3, −1
11 maj 18:24
5-latek: A napisz wielomian stopnia drugiego o danych pierwiastkach x1=1 i x2=4
11 maj 18:31
Hajtowy:
a) x(x+coś)(x−coś)
b) (x−coś)(x+coś)
11 maj 18:32
5-latek: Albo inaczej . jaka jest postac iloczynowa trojmianu kwadratowego ?
11 maj 18:32
piotreks: y=ax2+bx+c
11 maj 18:33
5-latek: Hajtowy

ale w b (x−cos)
2(x+cos)
MOze troche odpocznij i idz na
11 maj 18:34
5-latek: To co napisales to jest postac ogolna a miales napisac postac iloczynowa
11 maj 18:35
Hajtowy: Nie piję

Nie lubię

Ale masz rację, jeszcze trzeba odpocząć po tej matmie bo się w
głowie przewraca

Zdróweczka
5−latku!
11 maj 18:41
5-latek: Ja wlasnie pije

To moze napij sie dobrego

naprawde odpocznij i sie troche odstresuj
11 maj 18:45
bezendu:
a) W(x)=x(x+2)(x−1)
b) W(x)=(x+1)2(x−3) lub W(x)=(x−3)2(x−1)
11 maj 18:47
5-latek: czesc
bezendu 
Ale czy kolega bedzie wiedzial dlaczego tak?
Dlatego pytam go o postac iloczynowa
11 maj 18:50
bezendu:
Witam, to już w jego kwestii żeby się dowiedział.
11 maj 19:08