wielomiany
piotreks: Dane są wielomiany W(x) = 3x2−x2+2x−1 P(x) = x2−4x−1 G(x) = −3x+2
Wykonaj wskazane działania i określ stopień wielomianu będącego wynikiem wykonanego działania:
W(x) + 3G(x) * P(x) =
11 maj 17:35
11 maj 17:36
piotreks: Mi wyszło =−6x3+41x2−13x−7, więc jeżeli to jest dobrze to czy stopień będzie 3?
11 maj 17:46
Janek191:
W(x) = 3 x
3 − x
2 + 2x − 1

Tak − stopnia 3
11 maj 17:49
5-latek: Nie liczylem tego a wiec nie wiem czy dobrze policzyles . Ale z tego co widze to bedzie
wielomian stopnia trzeciego .
11 maj 17:51