Trygonometria
Raining: cosα+cosα*ctgα2=ctgα/sinα
Sprawdź, czy podane równości są tożsamościami trygonometrycznymi.
11 maj 17:07
ciekawsky: Są
11 maj 17:09
Raining: A pomógłby ktoś to pokazać?
11 maj 17:11
ciekawsky: tam kwadratujesz alfę czy całą funkcję?
11 maj 17:13
Raining: (ctgα)2
11 maj 17:18
Janek191:
| | cos2α | | sin2α + cos2α | |
L = cos α*( 1 + |
| ) = cos α*( |
| ) = |
| | sin2α | | sin2α | |
| | 1 | | cosα | |
= cos α* |
| = |
| |
| | sin2α | | sin2α | |
| | ctg α | | | | cos α | |
P = |
| = |
| = |
| |
| | sin α | | sin α | | sin2α | |
L = P
ckd.
11 maj 17:33
Raining: Dziękuję.
11 maj 18:01