matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rownania
ania:):
ktos wie jak to policzyc
x
3
+x
2
−x−1=0
4 lis 16:29
Paweł:
x
2
(x+1)−1(x+1)=0 (x
2
−1)(x+1)=0 x=1 v x=−1 Tyle, proste równanie..
4 lis 16:34
ania:):
bardzo dziekuje to takie proste a ja nie potrafie
4 lis 16:36