Oblicz średnią prędkość samochodu.
aet: Pewien samochód przejechał 23 trasy z szybkością 60 km/h, a 13 trasy z szybkością 30
km/h. Oblicz średnią prędkość samochodu.
11 maj 16:23
aet: nikt nie da rady z zadankiem z liceum?
11 maj 16:54
Hajtowy:
11 maj 17:00
letsgo: to jest zadanie z liceum?
11 maj 17:01
11 maj 17:06
pigor: ..., łopatologicznie rzecz
ujmując np. tak :
| | Δs | | 23s+13s | |
vśr.= |
| = |
| = |
| | t1+t2 | | | |
| | s | | 1 | | 1 | |
= |
| = |
| = |
| =902=45kmh |
| | s90+s90 | | 190+190 | | 290 | |
11 maj 17:57