Jak zróżniczkować podany wzór
katarzyna: Jak zróżniczkować ten wzór?
Proszę o pomoc!
11 maj 16:05
katarzyna: PO WSZYSTKICH POCHODNYCH, bo zapomniałam dodać
11 maj 16:06
ICSP: Po czym chcesz go rózniczkować?
11 maj 16:06
ICSP: np różniczkując po L
| | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | | −1 | |
( |
| )' = ( |
| )' = |
| * ( |
| )' = |
| |
| | √LC | | √L * √C | | √C | | √L | | 2 * √C * √L3 | |
11 maj 16:10
katarzyna: Po wszystkich pochodnych mi trzeba, mógłbyś też zróżniczkować po C ?
11 maj 16:19
katarzyna: Dziękuje wielkie, już w sumie z C powinnam sobie poradzić
11 maj 16:19
ICSP: zamień L z C i będzie po C
11 maj 16:20
katarzyna: już tak zrobiłam, tylko tam w końcowym wyniku jest √L3 ?
11 maj 16:23
ICSP: a w pochodnej po C będzie √C3
11 maj 16:46
katarzyna: dziękuje
11 maj 17:10