matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
2x^4+3x^3-2x^2-3x=0.
ola:
2x
4
+3x
3
−2x
2
−3x=0.
11 maj 14:37
Kaja:
x
3
(2x+3)−x(2x+3)=0 (x
3
−x)(2x+3)=0 x
3
−x=0 lub 2x+3=0
3
x(x
2
−1)=0 x=−
2
x=0 lub x
2
−1=0 (x−1)(x+1)=0 x=1 lub x=−1
11 maj 14:40
5-latek:
Witaj
Kaju
,
11 maj 14:46
ola:
dziękuję
11 maj 14:49