Zadania maturalne
XYZ: cześć

Chodzi mi o zadanie 1 i 3. Z arkuszu maturalnego (poziom podstawowy)
musimy je rozwiązać jako zadanie domowe

Czy mógłby ktoś mnie nakierować jak się do tego zabrać ?
11 maj 14:35
11 maj 14:36
XYZ: nie chodzi mi o same odpowiedzi, bo muszę je rozwiązać tak jak by to były zadania otwarte
11 maj 14:37
jakubs: Zadanie 1. Sprawdzasz jak wyglądają wykresy i na ich podstawie wybierasz poprawną odpowiedź.
Patrzysz na współczynniki kierunkowe, możesz sprawdzić miejsca zerowe i szybko dojdziesz do
poprawnej odpowiedzi.
Zadanie 3. Sprowadzasz do wspólnego mianownika i otrzymujesz wzór skróconego mnożenia a2−b2 w
mianowniku.
11 maj 14:50
5-latek: Otoz .
jesli chodzi o zadanie 1 to do rozwiazania tego zadania potrzebne mnam sa dwie wiadomosci
Pierwsza to to taka ze jesli mamy wzor funkcji y=ax+b to wspolczynnik b informuje nas o
punkcie przeciecia zosia OY
Druga to taka ze jesli wspolczynnik a >0 to funkcja jest rosnaca a jesli a<0 to funkcja jest
malejaca .
Wykorzystaj teraz te 2 wiadomosci i napisz ktora to odpowiedz
11 maj 14:52
Piotr 10: | | 1 | |
log8 (16) + 1 = log23 ( 8*2) + 1 = |
| [ log22+log28] +1 =U{1}[3} [ 1+ 3 ] +1= |
| | 3 | |
11 maj 14:53
5-latek: czesc Piotrek

jak CI poszlo
11 maj 14:54
Piotr 10: Witaj, średnio, nie jestem zadowolony z wyniku ok 80% powinno być
11 maj 14:54
Piotr 10: Zaś z matematyki podstawowej 100% powinno być
11 maj 14:56
5-latek: To fajnie
11 maj 14:57
Piotr 10: Hmm, dla mnie nie

. Z roszerzenia powinno być więcej. Na początku to w szoku byłem, że dali
takie zadania. Nie chce nikogo obwiniać zadaniami. Zawaliłem zadania z geometrii, resztę to
zrobiłem, dobrze, że jak dali taki poziom, to były 2 zadania z równanami parametrycznymi, bo w
tym dobrze się czuję.
Cóź, pod koniec czerwca podejme decyzje na temat wyboru studiów.
11 maj 15:00
5-latek: To nie jest koniec swiata . 80% to na te narzekania co sa to jest wynik bardzo dobry .
ja tez nie napisalem matury na 5 tylko na 4+
Wiec z tym wynikiem powinienes sie dostac na kierunek ktory chcesz
11 maj 15:04
Piotr 10: Zastanawiam się czy nie pisać za rok matury, na razie to mam motywację, żeby pójść i udowodnić
sobie, że potrafie napisać na powyzej 95%, ale nie wiem czy będzie mi sie chciało później.
Zobaczymy czy progi punktowe będą obniżone, celuję w WAT lub PW
11 maj 15:06
5-latek: PIotr. Nie masz co sobie udawadniac . Ty potrafisz .
Tylko nastawiles sie sie na to ze matura nie powinna byc ciezsza od zeszlorocznej i to Ciebie
i wielu innych zgubilo. taka jest prawda . Nie inna .
11 maj 15:11
Piotr 10: No niestety, jakby poprawki były z poziomu R w sierpniu ,na pewno bym poszedł.
Życie toczy się dalej, jutro ustny z polskiego(aby zdać )
11 maj 15:16
5-latek: I takie podejscie mi sie podoba Powodzenia na polskim
11 maj 15:18
Piotr 10: Dziękuję

.
11 maj 15:21