zamień na postać ogólną
anna16: f(x)=(16+x)(100−5x)
11 maj 14:10
5-latek: Potrafisz wymnozyc nawiasy ?
jesli tak to zrob to i masz postac ogolna .
A wiesz jak wyglada postac ogolna funkcji kwadratowej ?
11 maj 14:13
anna16: wiem jak wygląda postać ogólna, tylko mam problem z wymnożeniem.
11 maj 14:13
sushi_ gg6397228:
zapisz swoje obliczenia
11 maj 14:15
Kaja: f(x)=1600−80x+100x−5x2
f(x)=−5x2+20x+1600
11 maj 14:15
anna16: wielkie dzięki
11 maj 14:16
5-latek: Nie ulega watpliwosci .
Licealistka moze miec problem z wymnozeniem nawiasow .Ale gimnazjalista nie . Potem jak mogli
dac tak nieszablonowa mature
11 maj 14:20
5-latek: Zabieraj sie do roboty a nie dziekuj
11 maj 14:20
anna16: zadanie już obliczyłam
11 maj 14:21
5-latek: A jak to jest postac ta co na poczatku byla ? CO mozewsz zniej odczytac od razu ?
11 maj 14:23
anna16: a poza tym matematyka nie jest moją dobra stroną od podstawówki. I nie jestem jeszcze
licealistka
11 maj 14:23
5-latek: Nie czaruj mnie tutaj

Funkcja kwadratowa jest w liceum .
Powiem CI w zaufaniu ze kiedy ja chodzilem do szkoly to funkcja kwadratowa byla w podstawowce .
11 maj 14:25
anna16: Wydaje mi się, że 3 gimnazjum to jeszcze nie liceum
11 maj 14:27
5-latek: Posluchaj .
To juz nie chodzi o to czy liceum czy 3 gimnazjum
Musisz sie wziac do roboty i robic jak najwiecej takich przykladow zeby nie bylo takich
klopotow.
Potem naprawde bedzie bardzo ciezko i dojda jeszce te klopoty rachunkowe . dzieczyno giniesz .
11 maj 14:32