matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Całka niewłaściwa - pomocy
V.Abel:
2x
Oblicz całkę niewłaściwą od −
∞
do
∞
∫
dx
x
2
+1
Jak to zrobić, bo nie wiem do końca jak już po obliczeniu nieoznaczonej w limesie ogarnąć granicę, pomożecie?
11 maj 13:11
ICSP:
2x
a przypadkiem f(x) =
nie jest funkcją nieparzystą ?
x
2
+ 1
11 maj 13:16
Mila:
f(−x)=−f(x)
2x
∞
∫
∞
dx=0
x
2
+1
11 maj 18:26