Teraz wystarczy zastosować jeden wzór
Jaki?
Pochwal się wzorem
no chyba ze sie myle
| 1 | ||
P= | d2 ![]() | |
| 2 |
P=P1+P2
| 1 | ||
P1= | x*d | |
| 2 |
| 1 | ||
P2= | (d−x)*d | |
| 2 |
| 1 | 1 | |||
P= | x*d+ | (d−x)*d | ||
| 2 | 2 |
| 1 | 1 | 1 | ||||
P= | x*d+ | d2− | x*d | |||
| 2 | 2 | 2 |
| 1 | ||
P= | d2 | |
| 2 |
| 1 | ||
P= | d1*d2*sin∡(d1,d2) |∡(d1,d2)|=90o sin90o=1 , d1=d2=d | |
| 2 |
| 1 | ||
P= | d2 | |
| 2 |
A przeciez niedawno pisalem ten wzor dla Draghana gdy pytal o przydatne wzory
Swoja droga ciekawe jak jemu poszla matura
A tobie jak ?))))
Matura, myślę że słabo, tzn. ok. 60%.
Sądzę że było to spowodowane stresem oraz nietypowymi zadaniami i ograniczonym czasem.
Kiedy szedłem na maturę(przyznaję się szczerze) liczyłem na schematyczne zadania i to był
największy błąd.
W domu usiadłem no spokojnie i zrobiłem je wszystkie oprócz tego z okręgami gdzie było r,2r,3r.
No, ale trzeba brnąć do przodu, myślę że ustne pozdaję i pozostałe także i się dostanę tam
gdzie bym chciał i wakacje będą z matematyką by na studia nie pójść "goły". Na pewno jeszcze
nie raz będę prosił was o pomoc jak będę miał problem
Mysle tez ze Tobie i wiekszosci z Was to doswiadczenie pokazalo ze na studiach nie bedzie tak
latwo jak to sobie wyobrazali.
Oczywscie jesli bede potrafil to pomoge
Na pewno jest to jakaś ważna lekcja w życiu. Ogólnie to się cieszę z takiego obrotu sprawy, bo
u mnie w szkole właśnie dużo osób było zadufanych w sobie i się wręcz wyśmiewali z innych że
ktoś się uczył do sprawdzianu a dostał 1, a oni (niby bez uczenia) 5. Teraz rozmawiając z nimi
po maturze to płakali i mówili że wynik jest właśnie w granicach 60%. Uważam że to dobre dla
wszystkich, trzeba mieć choć odrobinę pokory.
na temat literatury
Kłaczkow, Kurczab, Świda
Podręcznik ( z zadaniami) do liceów i techników kl III część 2.
Elementy analizy matematycznej
zakres rozszerzony