matematykaszkolna.pl
Matura Loka: Matura 2015 Proszę o pomoc emotka Wiem, że nie wiecie co będzie, ale mam nadzieję, że doradzicie. Nawet nie czekam na wyniki, bo będą słabe. Teraz mam rok, żeby przerobić (=zrozumieć) ileś tam zadań do rozszerzenia. Mam w domu: 1. Wszystkie podręczniki pt. "Matematyka. Poznać, zrozumieć", WSiP 2. Zbiór dla klas 1−3, to samo co w 1. 3. Podr. + zbiór Pazdro dla kl. 2 4. Kiełbasy dwie 5. Aksjomat czerwony 6. Matematyka w szkole średniej, Szymański, Dróbka 7. Zbiory z Podkowy 1,2,3 klasa, rozszerzony. 8. Matematyka. Zbiór zadań maturalnych i zestawy maturalne. Nowa Era, rozsz.. 9. dostęp do internetu emotka Od czego zacząć, albo co kupić? Co polecacie? Mój poziom czasami nie wystarcza na poziom podstawowy. Więc chciałabym zacząć od czegoś łatwiejszego, a później coraz wyżej emotka Dodam, że pewnie wszystkich zbiorów nie zrobię, pasowałoby wybrać emotka Mam wstręt do WSiPu (przynajmniej tego co podałam) P.S. Dziękuję za pomoc w kilku zadaniach. w tym roku emotka
10 maj 20:47
bezendu: Pazdro+Kiełabasa emotka i zadania.info
10 maj 20:48
jakubs: Kiełbasa jest super, ja żałuje że tak mało z niego przerobiłem zadanek przed maturą. Z Pazdro arkusze maturalne też ciekawe. jakzdacmaturezmatematyki.pl <− fajna stronka i można też kupić ich książki i arkusze maturalne.
10 maj 20:50
Loka: Zbiory z Pazdro to pasowałoby dokupić? 1 i 3 Na serio się pytam emotka
10 maj 20:51
jakubs: A ja nie wiem jakie tam są, bo dostawałem kserówki od nauczycielki.
10 maj 20:52
Loka: Wydaję się być fajna ta stronka emotka
10 maj 20:52
Loka: Chociaż w sumie jakoś bardzo nie ufam takim książkom, w sensie takim kolorowym i nie sprawdzonym przez kogoś
10 maj 20:54
jakubs: Kiełbasa jest sprawdzony, Pazdro również. Arkusze z jakzdacmature mam w domu i jest 9 arkuszy z zadankami bardzo podobnymi do tych maturalnych z poprzednich lat.
10 maj 20:55
Loka: Ma ktoś jeszcze jakieś propozycję? Aksjomat warto przerabiać? Bo siedział nowy i nawet nie wiem
10 maj 20:56
Loka: Ok, czyli arkuszom z tej stronki można zaufać
10 maj 20:57
jakubs: Aksjomat mam, ale zielony tzn same arkusze maturalne i tam tez są fajne zadanka. Czerwonego w ręku nie miałem, więc się nie wypowiem.
10 maj 20:57
Loka: Ok, rozumiem emotka Może robił ktoś zadania z czerwonego Aksjomatu? emotka
10 maj 21:02
Loka: Czyli tak: Kiełbasa Pazdro zadania.info stronka od jakubas Coś jeszcze? emotka Aksjomat?
10 maj 21:12
Loka: Jeszcze jakieś sugestie? emotka
10 maj 21:24
pie: Mam zbiorek do podręczników z Nowej Ery i nie narzekam. Piszę również za rok.
10 maj 21:26
Hajtowy: Polecam 5−latka i innych na tym forum emotka To jest źródło wiedzy, które Wam wystarczy emotka
10 maj 21:40
5-latek: dziekuje ,ale tak naprawde sa duzo lepsi ode mnie . Nie bede wymnienial zeby kogos nie pominac . OProcz tych pozycji co masz mozesz sobie jeszce kupic ksiazke Zbior zadan z matematyki pod redakcja J Nowika z 2002r (wlasnie zamowilwm ) . jesli nie dostaniesz z 2002 r to jest jeszce z 2005 r . Ten polecila mi Mila Pozrdrawiam emotka emotka Takze patrz na zadania ktore tutaj beda sie pojawiac . Troche tez bede wrzucal takich na forum
10 maj 22:06
Loka: Dziękuję za wszystkie odpowiedzi emotka Przede mną jeszcze ustny polski i wakacje z matematyką emotka 5−latek, już patrzę na allegro.
10 maj 22:30
Loka: Nie wiem czy jesteś jeszcze na forum, ale to będzie to, tak? emotka http://allegro.pl/zbior-zadan-z-matematyki-z-p-r-nowik-i4145150099.html
10 maj 22:32
Mila: Wstrzymaj się z kupnem tego zbioru przecież do III klasy kupisz podręcznik z obowiązującym programem, tam bedziesz miała wszystko co będzie obowiązywało. Nowik jest bardzo dobry do rozszerzenia i ładnie podana teoria.
10 maj 23:15
Loka: Już skończyłam liceum − tylko matura nie poszła dobrze emotka Jeśli bardzo dobry to kupię, może akurat w antykwariacie będzie. Jak nie to allegro emotka Do III klasy miałam z WSiP−u, ale ogólnie przerabialiśmy poprzednie matury. Tylko teraz czekać na oficjalne oświadczenie, czy na starych zasadach poprawiamy czy na nowych (nie wiem czy to możliwe).
10 maj 23:43
Mila: Tu na forum było sporo zadań o podwyższonym stopniu trudności. Były prezentowane różne sposby rozwiązań. Chociaż różnie to bywa z tym tłumaczeniem, niektórzy nie chcą korzystać ze wskazówek, uwagi o błedach traktują jako obrazę.
11 maj 00:15
bezendu: Słuchaj co tutaj ludzie piszą, oni wiedzą co mówią i dziękuj za rozwiązanie emotka
11 maj 00:19
Loka: Uwagi − nie problem, raczej wstydzę się, że czegoś nie umiem No, ale trzeba strach pokonać, bo inaczej się nie nauczę. Dziękuję, za odpowiedzi. Oczywiście kolejne wskazówki mile widziane − może komuś innemu też się przydadzą emotka Dobranoc
11 maj 00:30