matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wielomiany
piotreks:
Dane są wielomiany W(x) = 3x
2
−x
2
+2x−1 P(x) = x
2
−4x−1 G(x) = −3x+2 Wykonaj wskazane działania i określ stopień wielomianu będącego wynikiem wykonanego działania: W(x) + 3G(x) * P(x) =
10 maj 19:03
5-latek:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1434.html
zapoznaj sie z tym
10 maj 19:13