macierz formy dwulin. , wzor odwzorowania
cebula: Witam
trafilem na pewne zadanko i nie mam pojęcia jak sie do niego zabrac:
Macierz formy dwuliniowej w bazie B1={..,..} ma postac A=[..]. Wyznacz macierz tej formy w
bazie B2={..,..}. Napisz wzor odwzorowania w bazie
moglby ktoś napisać mi wedlug jakich kroków powinienem postępować?
10 maj 16:50
MQ: Wyznaczasz macież przekształcenialiniowego C, taką, że: CB1=B2
Macież formy dwuliniowej w bazie B2 ma postać
A2=CTAC
10 maj 17:01
cebula: A okej, juz dam rade. Dziekuje bardzo
10 maj 20:08