logarytmy
bogusia: O liczbie x wiadomo, że log3 x=9. Zatem
4 lis 14:59
Ergo: 39=x
4 lis 15:01
bogusia: a jak do tego dojsc
4 lis 15:04
Ergo: zobacz co to jest logarytm
4 lis 15:05
bogusia: log2 8 = 3 to ja wiem ze 23 = 8 ale tu jest x i on mnie przeraża
4 lis 15:14
bogusia: moze ktos mi wytłumaczy jak do tego dojsc
4 lis 19:17
bogusia: O liczbie x wiadomo, że log3 x=9. Zatem
chodzi mi o ten x
bo wynik to ja wiem 39
4 lis 19:19
malina18: zawsze rysuj sobie petelke taka

od 3 do 9 do x czyli 3
9 = x
4 lis 19:35
malina18: rozumisz?
4 lis 19:36