?
matma: Naszkicuj wykres funkcji:
f(x) = 2x−1 +4
10 maj 10:20
matma: −1 tez jestw wwykladniku
10 maj 10:21
10 maj 10:23
matma: ale z tyłu jest jeszcze + 4
10 maj 10:24
matma: która nie jestw w wykladniku
10 maj 10:25
matma:
10 maj 10:25
Janek191:

f(x) = 2
x − 1 + 4
Wykres funkcji g(x) = 2
x trzeba przesunąć o wektor [ 1 ; 4]
Patrz też rysunek
10 maj 10:25
jakubs: Przeglądnij link który podrzuciłem, tam są podobne zadanka. Jeżeli czegoś nie będziesz
rozumiał/a to napisz.− pomożemy
10 maj 10:25
10 maj 10:50