Dane są trzy punkty:
Kuba: Dane są trzy punkty: A= (−4,−2), B= (7,9), C= (6,2).
a) Napisz równanie prostej AB
b) Napisz równanie prostej k prostopadłej do prostej AB i przechodzącej przez punkt C
c) Wyznacz współrzędne punktu przeciecia prostej AB z prostą k
d) Oblicz pole trójkąta ABD
9 maj 23:49
kyrtap: Kuba poszukaj gotowych wzorów i podstaw bo dzisiaj na tego typu zadania nie mam już siły
9 maj 23:50
Olgaaa: a) y=9+27+4(x+4)−2
y=x+2
b) y=−(x−6)+2
y=−x+8
c) x+2=−x+8
x=3 y=5
d)P=12*11√2*3√2=33
9 maj 23:55