PROSTE
Seta222: siema
ile to jest ln16

9 maj 20:19
Bogdan:
2,77258872223978123766892848583270627230200053744102101648272003797357448787
8778862423453307985674750168005924082282742934742080943032522228130683006540
3038477229102833134857407612281544955666938844934004614579918209564819006907
26299728260622098936558103531801812028381305466570616416956631259808174961721542
9 maj 20:36
Seta222: Chodzi mi jak to rozpisać inaczej niż ln16
9 maj 20:39
Bogdan:
Zapytałeś "ile to jest", jakie pytanie − taka odpowiedź.
| | log16 | |
Inaczej, to np. tak: ln16 = |
| , |
| | loge | |
Sprecyzuj pytanie.
9 maj 20:41
PW:
A...a,
rozpisać.

Po głębokiej analizie podobnych żądań dochodzę do wniosku, że
może chciałeś zastosować twierdzenie o logarytmie potęgi:
log16 = log(2
4) = 4log2.
9 maj 21:36